سیاستگذاران چهارمین همایش ملی خیر ماندگار گرد هم آمدند
29 آذر 1401
سیاستگذاران چهارمین همایش ملی خیر ماندگار گرد هم آمدند

 در این جلسه که به ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی دیانی، مدیرعامل بنیاد خیریه راهبری آلاء، دکتر محمدصالح طیب‌نیا، رئیس چهارمین همایش ملی خیر ماندگار، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی ملانوری، دبیر اجرایی چهارمین همایش خیر ماندگار، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد شرفخانی، رئیس مرکز خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام والمسلمین سجاد شیری، معاون ارتباطات بنیاد خیریه ر اهبری آلاء، دکتر مجتبی رحماندوست، عضو هیئت‌مدیره مجمع خیرین کشور، علیرضا اکرامیان، مسئول اجرایی دبیرخانه چهارمین همایش ملی خیر ماندگار و دیگر اعضای این شورا حاضر بودند.

 حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس شورای سیاستگذاری چهارمین همایش ملی خیر ماندگار در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت‌های صورت‌گرفته در دبیرخانه چهارمین همایش ملی خیر ماندگار بیان کرد: کار خیر، ابعاد وسیعی دارد و مجموعه‌ای از فعالیت‌های ترویجی، فرهنگی و علمی را در بر می‌گیرد، اینکه خیریه‌ها و خیرین در رویدادی مثل این همایش دور هم جمع می‌شوند تا یک جهش و کار نوین داشته باشند، بسیار ارزشمند است.

 رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه همایش‌های ملی خیر ماندگار باید بتواند راهکارهای علمی و اجرایی لازم را برای حل مسائل کشور با استفاده از ظرفیت خیر ارائه کند، گفت: مسائلی همچون اشتغال‌آفرینی و تأمین مسکن برای جوانانی که ازدواج می‌کنند، می‌تواند مورد نظر قرار گیرد.   

 مروری بر تجربیات موفق سال‌های قبل

 در ادامه این نشست، دکتر محمدصالح طیب‌نیا، رئیس چهارمین همایش ملی خیر ماندگار نیز با اشاره به برگزاری سه دوره همایش ملی خیر ماندگار در سال‌های 1395 تا 1399 و ارائه آمار شرکت‌کنندگان و مقالات پذیرفته‌شده در این سه همایش اظهار کرد: در مجموع طی سه دوره همایش گذشته، بیش از 230 مقاله توسط اعضای هیئت داوران این همایش‌ها پذیرفته شده است و این مقالات تاکنون بیش از 140 هزار بار مشاهده و مطالعه شده‌اند. 

 وی افزود: در همایش قبلی که در سال 1399 برگزار شد، دو تجربه موفق داشتیم؛ مورد اول، برگزاری پیش‌همایش‌ها و مورد دوم، برگزاری همایش به شکل مجازی بود. بر اساس این دو تجربه موفق برای چهارمین همایش ملی خیر ماندگار نیز چهار پیش‌همایش پیش‌بینی شده است، همچنین در نظر داریم آئین افتتاحیه همایش را به‌صورت تلفیقی (حضوری و مجازی) و ارائه پنل‌های تخصصی همایش را به‌صورت مجازی برگزار کنیم تا افراد بیشتری از اقصی نقاط جهان در این همایش شرکت کنند.

 رئیس چهارمین همایش ملی خیر ماندگار درباره موضوعات پیش‌همایش‌ها اظهار کرد:‌ اولین پیش‌همایش به موضوع «وقف‌های نوین با تأکید بر منظومه فکری رهبر معظم انقلاب» بود که 26 آذرماه برگزار شد. در اواخر دی‌ماه، دومین پیش‌همایش با موضوع «زنان، نیکوکاری و پیشرفت ایران» در دانشگاه اصفهان و در بهمن‌ماه، پیش‌همایش سوم با موضوع «عملکرد نهادهای حاکمیتیِ امر خیر در پیشرفت ایران» برگزار می‌شود. همچنین در اسفندماه، روز قبل از همایش، پیش‌همایش چهارم با موضوع «حکمرانی امر خیر و پیشرفت ایران» برگزار خواهد شد. 

 در ادامه این جلسه، هر یک از اعضای شورای سیاستگذاری چهارمین همایش ملی خیر ماندگار به بیان نقطه‌نظرات خود برای هرچه بهتر برگزارشدن این همایش پرداختند. موضوعاتی همچون ضرورت تجربه‌نگاری تجارب موفق خیرین در حاشیه همایش، تلاش برای ارائه راهکارهای علمی و اجرایی به منظور حل مهم‌ترین مسائل اجتماعی کشور در بخش ایده‌های نو، ارائه گزارش همایش به مراجع عظام تقلید و ... از موضوعات مورد بحث در این جلسه بود.